Machine Cooling verbetert werkklimaat Tummers Plaatbewerking

Bedrijfsupdate
Machinepark

Vooral in de zomer komt de hitte van de lasersnijmachines van Tummers Plaatbewerking het werkklimaat niet ten goede. Het plaatbewerkingsbedrijf voorzag rmen.deze afdeling daarom van een duurzaam concept voor een aangenamer binnenklimaat. Dit inventieve systeem leidt de opgewarmde koellucht ’s zomers weg, maar gebruikt deze in de winter om de ruimte op te wa

Drukverschil

Het systeem voorziet onder andere in de aan- en afvoer van verse koellucht van buiten de productiehal. Het aanzuigen van binnenlucht of het afvoeren van lucht naar de productieruimte is hierdoor niet meer nodig, waardoor drukverschillen tot het verleden behoren.

Volgens Stefan Bazelmans van Alius komt dit het werkklimaat ten goede. Hij vult aan: “Doordat er daarnaast geen warmte meer van buiten naar binnen komt en we de opgewarmde koellucht wegleiden, vangen we tevens 80 tot 90% van het temperatuurprobleem af.”

Stofafzuiging

Het Machine Cooling concept van Alius voorziet niet alleen in een meer constante temperatuur, maar ook in een lager stofniveau in de productieruimte. Bazelmans: “Doordat we de opgewarmde lucht nu meestal direct wegleiden, komt het stof niet in de werkomgeving terecht.”

De eigenaar van Alius vervolgt: “Dit ontlast het voorfilter van de laserkoeler, waardoor dit niet meer wekelijks aan vervanging toe is. Het grote voordeel hiervan voor een 24/7 productiebedrijf als Tummers Plaatbewerking is dat de productie minder vaak stilgelegd hoeft te worden.”